Aktay Otel İşletmeleri Anonim Şirketi Çalışan Adayları Kişisel Verilerin Korunması Aydınlatma Metni

Aktay Otel İşletmeleri Anonim Şirketi Çalışan Adayları Kişisel Verilerin Korunması Aydınlatma Metni

Amaç

Bu aydınlatma metni, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun (“Kanun”) 10 uncu maddesi ile Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ kapsamında veri sorumlusu olarak Aktay Otel İşletmeleri A.Ş. (“Aktay” veya “Şirket”) tarafından hazırlanmıştır. Şirket, çalışan adaylarının kişisel verilerinin Kanun ve sair mevzuat hükümlerine uygun şekilde işlenmesini amaçlamaktadır.

Kişisel verilerinizin güvenliği hususuna azami hassasiyet göstermekteyiz.

Şirketimiz çalışan adayı olmanız sebebiyle Şirketimize bildirdiğiniz/bildireceğiniz ve/veya Şirketimizce haricen herhangi bir yoldan temin edilen kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından “Veri Sorumlusu” sıfatıyla,

  • Kişisel verilerinizi işlenmelerini gerektiren amaç çerçevesinde ve bu amaç ile bağlantılı, sınırlı ve ölçülü şekilde,
  • Şirketimize bildirdiğiniz veya bildirildiği şekliyle kişisel verilerin doğruluğunu ve en güncel halini koruyarak,
  • Kaydedileceğini, depolanacağını, muhafaza edileceğini, yeniden düzenleneceğini, kanunen bu kişisel verileri talep etmeye yetkili olan kurumlar ile paylaşılacağını ve KVK Kanunu’nun öngördüğü şartlarda, yurt içi veya yurt dışı üçüncü kişilere aktarılacağını, devredileceğini, sınıflandırılabileceğini ve KVK Kanunu’nda sayılan sair şekillerde işlenebileceğini ve KVK Kanunu’nda sayılan diğer işlemlere tabi tutulabileceğini bildiririz.

 

Çalışan Adaylarının İşlenen Kişisel Verilerinin Hangileri Olduğuna İlişkin Açıklamalar

Şirket, çalışan adaylarının kişisel verilerini işbu Aydınlatma Metnin’ de belirtilen amaçlar doğrultusunda işleyecektir. Kişisel verilerinin işlenme amacında herhangi bir değişiklik olması halinde çalışan adayından ayrıca izin alınacaktır.

Şirket tarafından toplanan ve kullanılan, çalışan adaylarına ait kişisel veriler özellikle şunlardır:

 

Kişisel Verinin İçeriği
Kimlik Verisi Ad-soyad, T.C. kimlik numarası, doğum yeri, doğum tarihi, cinsiyet, medeni hal, doğum yeri ile imza/paraf bilgisi, sürücü belgesi olup olmadığı, fotoğraf.
İletişim Verisi Telefon numarası, açık adres bilgisi, e-posta adresi.
Mesleki Deneyim Verisi İlgili kişinin iş deneyimine ilişkin bilgiler, mesleki yeterliliğe ilişkin sertifikalar.
Özlük Verisi Çalışan adayının eğitim hayatına ilişkin bilgiler.
Diğer Veriler Askerlik durumu, referans bilgileri, görüşme sonucu, başvurulan bölüm, çalışılmak istenilen pozisyon, talep edilen ücret/maaş, tarafınızca alenileştirilen ve online platformlarda (Kariyer.net, Yenibiris.com, linkedin vb istihdam platformları dahil olmak üzere) yer verdiğiniz bilgiler, mülakat esnasında sorulan sorular ile elde edilen veriler, referans kişisi göstermeniz halinde bu kişilerden alınan bilgiler,
Fiziksel Mekân Güvenlik Verisi Fiziksel mekâna girişte, fiziksel mekânın içerisinde kalış sırasında alınan kayıtlar ve belgelere ilişkin kişisel veriler; kamera kayıtları ve güvenlik noktasında alınan kayıtlar vb.
Eğitim Verisi Eğitim durumu ve eğitim durumuna ilişkin diploma, transkript bilgileri, yabancı dil seviyesi gibi bilgiler.
Sağlık Verisi İşyerinde çalışmanızı olumsuz etkileyecek herhangi bir sağlık rahatsızlığınız olup olmadığına ilişkin veriler gibi bilgiler

Çalışan Adaylarının Kişisel Verilerinin İşlenme Sürecine İlişkin Açıklamalar

Kişisel verileriniz yasal düzenlemelerde belirtilen süreler ve kişisel verilerin işlenme amaçlarının gerektirdiği sürelerle saklanmaktadır. Şirket, çalışan adaylarına ait kişisel verileri kullanım amacı ortadan kalksa da, başka bir kanunda öngörülmesi veya ilgili çalışan adayı tarafından ayrıca bir rızanın verilmesi halinde saklamaya devam edebilir. Bu istisnai durum haricinde, kişisel verileriniz veri işleme amacının ortadan kalkması, veri işlemeye ilişkin kanuni dayanağın bulunmaması hallerinde Şirket Saklama ve İmha Politikalarına uygun olarak Şirket, tarafından derhal silinecek, yok edilecek veya anonimleştirilecektir.

Çalışan Adayı Kişisel Verilerinin İşlenme Amaçları ve Üçüncü Kişilere Aktarılması

Kişisel verileriniz, aşağıda sayılan nedenlerle ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 5. ve 6. maddesinde belirtilen kişisel veri işleme ve aktarma şartları kapsamında hukuka, dürüstlük kurallarına uygun ve işbu amaçlarla her daim bağlantılı, sınırlı ve ölçülü şekilde işlenebilecek ve aktarılacaktır.

  • İş başvuru süreçlerini yürütmek,
  • 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ n da ve bu Kanun’ a bağlı çıkarılan ikinci düzenlemelerde belirtilen yükümlülüklerimizi yerine getirmek,
  • İşe alım faaliyetlerinin uygulanmasını sağlamak,
  • İnsan kaynakları politikalarının geliştirilmesini ve sürdürülmesini sağlamak,
  • İstihdam ihtiyaçlarını karşılamak,
  • Çalışan adayı tarafından iletilen bilgi ve belgelerin doğruluğunu teyit etmek,
  • Çalışan adayı değerlendirme süreçlerini yürütmek,
  • Çalışan adayı hakkında araştırma yapmak,
  • Başvurunuzun sonucuna ilişkin olarak tarafınızla iletişime geçmek,
  • Talep ve şikâyetlerinize yönelik destek olmak,
  • Grup şirketlerimizin işe alım süreçlerinde destek olmak,
  • Grup şirketlerimizde açık olan pozisyonlara ilişkin olarak yönlendirme yapmak,
  • Yetkili kurum ve kuruluşların taleplerini yerine getirmek,
  • Mevcut başvurunuzun olumsuz sonuçlanması halinde ilerleyen dönemlerde size uygun bir iş ilanımız olması halinde değerlendirmek üzere iletişime geçmek ve saklamak,

İşe alım sürecinde elde edilen veriler çalışan adayının istihdam edilmesine karar verilmesi ile çalışan özlük dosyasına aktarılmaktadır.

 

Çalışan Adayı Kişisel Verilerinin Aktarılması

Kişisel verileriniz, yukarıda sayılan amaçlar dâhilinde, Kanun’un 8. maddesinde belirtilen şartlara uygun olarak, topluluk şirketlerine, şirket yetkililerine, ana hissedarlarımıza, yurt içi / yurt dışı iştiraklerimize, hukuken yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına, hukuken yetkili özel hukuk kişilerine, istihdam sürecinin yürütülmesi için destek alınan çözüm ortaklarına, sunucu hizmeti aldığımız yurtiçi ve yurtdışı kuruluşlara, Şirket işe alım değerlendirme süreçleri için ölçümleme, hedefleme, profilleme desteği veren kişi ve kuruluşlar, Şirket insan kaynakları departmanı yöneticilerine ve kişinin istihdam edileceği bölüm yöneticilerine aktarılmaktadır.

Kişisel verileriniz özgeçmişinize uygun bir pozisyonun olması halinde değerlendirilmek üzere grup şirketlerimiz Özak Global Holding A.Ş., Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Akyön Tesis Yönetim Hizmetleri A.Ş., Kamer İnşaat Ticaret ve Sanayi A.Ş., Akyön Özel Güvenlik ve Koruma Hizmetleri A.Ş., İnt-Er Yapı İnşaat Turizm San. ve Tic. A.Ş., Özak Yenigün Ziylan Adi Ortaklığı., Özak Tekstil Konfeksiyon Turizm San. ve Tic. A.Ş., Kübrateks Tekstil San. ve Dış. Tic. A.Ş., ile paylaşılmaktadır.

 

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri ve Hukuki Sebepleri

CV’ nizde yer alan ad-soyad, uyruk, doğum yeri, doğum tarihi, cinsiyet, medeni hali, fotoğraf, eğitim bilgisi, telefon numarası, e-posta adresi, çalışma prensiplerimize ve ekibimize uyumunuzun tespiti amacıyla kişilik tespiti değerlendirmeleriniz, referanslarınız, işyeri giriş çıkışlarının takibinin yapılması adına kamera kayıtları, ve güvenlik kontrolünde alınan kayıtlar, Kariyer.net, yenibiris.com, linkedin gibi online platformlarda paylaşmış olduğunuz bilgiler, işe uygunluk durumunuz, iş başvurunuzun olumsuz sonuçlanması halinde ret nedeni tipindeki kişisel verileriniz Kanun’un 5. maddesinin 2/d-e-f bentleri uyarınca ilgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması ve ilgili kişinin temel hak ve hürriyetlerine zarar vermemek kaydıyla veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlemenin zorunlu olması hukuki sebeplerine dayalı olarak işlenmektedir.

Kişisel verileriniz online istihdam platformları, dijital formlar, tarafınız ile gerçekleştirmiş olduğumuz telefon görüşmeleri, basılı formlar, istihdam desteği aldığımız firmalar aracılığı ile toplanmaktadır.

 

Çalışan Adayının Sahip Olduğu Haklar

Kanun’un 11. maddesi uyarınca, kişisel verileri işlenen çalışan adayı, Şirket’ e başvurarak aşağıdaki konulara ilişkin taleplerde bulunabilir:

  • Kişisel verilerinin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerinin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Kişisel verilerinin yurt içinde veya yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişileri öğrenme,
  • Kişisel verilerinin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • Kişisel verilerinin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde bunların silinmesini, yok edilmesini veya anonim hale getirilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerinin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle veri sahibinin aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerinin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme.

Çalışan Adayları, Kanun’dan doğan taleplerini www.elaresort.com adresinde yer alan “Başvuru Formu” aracılığıyla gerçekleştirebilecektir.

Şirket, başvuru taleplerini Kanun’un 13. maddesine uygun olarak, talebin niteliğine göre ve en geç 30 (otuz) gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Talebin reddedilmesi halinde, ret nedeni/nedenleri yazılı olarak veya elektronik ortamda gerekçeleriyle bildirilir.

Çalışan Adayı, işbu Aydınlatma Metni’ ne konu kişisel verilerinin tam, doğru ve güncel olduğunu, Veri Sorumlusu şirkete ilettiği referans kişisi bilgilerini paylaşmak üzere ilgili kişilerden açık rıza aldığını taahhüt etmektedir. Kişisel verilerine ilişkin herhangi bir değişikliğin söz konusu olması halinde, Şirket’ i bilgilendirerek kişisel verilerinin güncellenmesini talep edebilecektir. Çalışan Adayı’ nın doğru ve güncel bilgi sağlamamış olması ve verilerini paylaştığı referans kişilerinin açık rızasını almamış olması halinde, Şirket’ in hiçbir sorumluluğu olmayacaktır.

Yukarıda yer verilen Şirket’ in işbu aydınlatma metninde Kanun’dan, ikincil düzenlemelerden ve Kurul kararlarından doğan sebeplerle değişiklik yapma hakkı her zaman saklıdır. Aydınlatma metninde yapılacak değişiklikler ve güncel metin tarafınıza tebliğ edildiği tarih itibariyle derhal geçerlilik kazanacaktır.

 

Çalışan Adayı’ nın Adı Soyadı:

Tarih:

İmzası: